Snabba fakta

Företagsprofil:

Data Ductus är ett multinationellt IT-konsultbolag som levererar tekniskt avancerade lösningar för att möta våra kunders specifika behov.

Vi erbjuder tjänster inom ett stort antal branscher och lösningsområden och är kända för vår förmåga att snabbt anpassa oss och möta föränderliga affärskrav.

Våra passionerade konsulter inom t ex  programmering och projektledning bidrar varje dag med att ge våra kunder affärsfördelar genom att lösa tekniskt utmanande problem i små skalbara agila team.

 

Grundades: 1989 i Sverige

 

VD: Urban Lundmark

 

Antal anställda: 200

 

Ägande: Privatägt

 

Platser: Skellefteå, Uppsala, Stockholm, Malmö, Luleå och Kiruna i Sverige. Longmont (CO) i USA.

 

Våra kärnvärden

  1. Vi brinner för det vi gör.

  2. Vi är flexibla.

  3. Vi bygger långsiktiga relationer.

  4. Vi sätter kundnyttan i fokus.

Milstolpar
2015 – Avtal med LKAB. Vi öppnar kontor i Kiruna.
2014 – 150+ anställda. Vi utses till Gasell-företag i egenskap av snabbast växande IT-företag i Västerbotten.
2013 – Ny stor kund inom energisektorn.
2013 – Start för AquaDuctus.
2012 – Data Ductus Inc. etablerar sitt första kontor i USA med ett uppdrag att utveckla tjänster och lösningar inom nätverksövervakning av data- och telekomnät för den nordamerikanska marknaden.
2012 – 100+ anställda.
2010 - Vi öppnar kontor i Stockholm.
2008 - Vi öppnar kontor i Malmö.
2007 - Vi öppnar kontor i Luleå.
2004 – 60+ anställda.
2002 – Avtal med världens största teknikföretag avseende integration av nätverkslösningar för tjänsteleverantörer inom data- och telekomnät.
2001 – Vi öppnar vårt kontor i Uppsala.
1996 – Första kontrakt med en världsomfattande utrustningsleverantör avseende konsulttjänster.
1995 - Från och Skellefteå med industrin och telekom som nya segment. Avtal med Boliden och Skellefteå kommun.
1993 – 10+ anställda.
1991 - Ductus Maintenance Ltd började med tredje part service på Norsk Data utrustning. Att hjälpa kunder från Unix till PC-miljö.
1989 – Data Ductus grundas av en handfull IT-specialister som en av Sveriges första renodlade leverantör av IT-tjänster.
SERVICES

Management & orkestrering

Produkt- och tjänsteföretag, stora som små, är just nu i full färd att migrera till en virtualiserad miljö. Gammalt och nytt ska under en övergångsperiod samexistera. Att då leverera och övervaka End-to-End (E2E) tjänster i en blandad fysisk och virtualiserad miljö kräver nya angreppsätt samt mycket god förståelse för integrationsfrågor samt djup domänkunskap. Data Ductus har lång och gedigen erfarenhet av blandande nätverkskonfigurationer och vet hur man tar sig till en virtualiserad, molnbaserad miljö oavsett bakomliggande teknologier.

Detaljer

Systemutveckling & integration

Systemutveckling och integration har varit Data Ductus kärnverksamhet sedan bolaget startade. Vi har jobbat med både småföretag och multinationella utrustningsleverantörer, med allt från kravinsamling till nyckelfärdiga projekt. Data Ductus erbjuder mjukvaruutveckling, projektledning, systemdesign och integrationsexpertis inom ett brett spektrum av tekniker.

Detaljer

M2M

Maskin-till-maskin är den teknik som används för att olika typer av enheter ska kunna kommunicera med varandra. Detta öppnar upp för en helt ny värld av spännande möjligheter. Vårt senaste projekt på detta område är inom ”smarta hem” som gör det möjligt att använda våra hem mer effektivt och spara energi.

Detaljer

Mobila & webbaserade lösningar

Ductus har en lång historia av avancerade mobila lösningar inom Telekom och IT. Vi är certifierade utvecklingspartner för iPhone, Android och Windows-telefoner.

Detaljer

 

Infrastruktur

Ductus har etablerat en kvalitetssäkrad hosting service samt ett service desk-koncept för att kunna erbjuda en komplett eftermarknadslösning till våra kunder. Vi har spetskompetens inom virtualisering (t.ex. VMware, EMC och Citrix) för att ge bästa möjliga Network Management-lösning.

Detaljer