Jobba på Ductus
Gillar du teknik, programmering och att jobba med omväxlande uppdrag med likasinnade? På Data Ductus ges du fantastiska möjligheter att utvecklas inom olika typer av projekt – alltifrån webbutveckling till hårdvarunära lösningar. Både för svenska och internationella kunder. Vi har en platt organisation, högt i tak och ruskigt kompetenta konsulter som älskar programmering!

Vi har inte alltid ute annonser men letar alltid efter rätt personer. Hör av dig om du känner dig som en ”Ductusian”!

career@dataductus.se

Examensjobb
Vi tycker att det är ett utmärkt sätt att lära känna varandra genom ett examensjobb och genom åren är det många ductusianer som börjat sin karriär här just genom sitt examensjobb. Kika i vår examensjobsskatalog eller kom med egna förslag. Maila oss på degree@dataductus.se om du är intresserad!

Examensjobb 2017

Snabba fakta

Data Ductus är ett IT-konsultföretag specialiserat på tekniskt avancerade lösningar, skräddarsydda för våra kunders specifika behov. Vi erbjuder tjänster inom ett stort antal branscher genom våra kompetenta konsulter och projektledare och är kända för vår förmåga att snabbt anpassa sig och möta föränderliga affärskrav.

VD: Urban Lundmark

Grundades: 1989

Anställda: 200

Ägande: Privatägt

Kontor: Skellefteå, Uppsala, Stockholm, Malmö, Luleå och Kiruna i Sverige. Longmont (CO) och Dallas (TX) i USA.

Lediga tjänster
Nedan ser du våra lediga tjänster, men vi söker alltid duktiga konsulter. Skicka gärna ditt CV med ett personligt brev till:

Skellefteå: career.skelleftea@dataductus.se
Uppsala: career.uppsala@dataductus.se
Stockholm: career.stockholm@dataductus.se
Malmö: career.malmo@dataductus.se
Luleå: career.lulea@dataductus.se
Kiruna: career.kiruna@dataductus.se

Om du har frågor kan du alltid kontakta oss på info@dataductus.se!

 

 

Stockholm: Vi söker en junior verksamhetskonsult nischad mot ITIL

Nu söker vi en konsult som brinner för att kontinuerligt förbättra våra kunders verksamhetsprocesser, med placering på vårt kontor i centrala Stockholm!

• Gillar du struktur och väl fungerande verksamhetsprocesser?
• Är du prestigelös och brinner för att jobba med kontinuerliga förbättringar?
• Är du är noggrann och van att samarbeta i både större och mindre grupper?
• Tar du ansvar och gillar att leda en utvecklande dialog?
• Läs vidare!

Rollen

Under hösten skall vi leverera ett projekt med 5-6 konsulter till en av våra kunder. Vi har ett behov av att stärka upp projektet med en person som kommer att arbeta med några av områdena verksamhetsanalys, implementering av processtöd i ett modernt ITIL-verktyg, användardokumentation och systemtest. Du kommer att jobba med några av våra mest erfarna konsulter. Projektet kommer att till största delen att bedrivas i kundens lokaler i Stockholm.

Vad vi söker

För att lyckas i denna roll behöver du ha:

• Minst 1-4 års erfarenhet av ITIL-processer, analys och vana att förbättra arbetssätt.
• Erfarenhet av att implementera ITIL processer i ett modernt verktyg som BMC Remedy 9, HP Service Manager, ServiceNow eller ManageEngine Service Desk Plus.
• Lyhördhet, god analysförmåga och förmåga att förenkla lösningarna.
• God kommunikationsförmåga och förmåga att anpassa diskussionen beroende på vem motparten är i kundens organisation.
• God förmåga att i både tal och skrift beskriva lösningarna och de förändringar som föreslås.
• God presentations- och kommunikationsförmåga på både svenska och engelska.

Meriterande erfarenheter:

• Erfarenhet av att planera och genomföra system- och acceptanstest.
• Vissa programmeringskunskaper.
• Kunskap om hur ett hur moderna telekom- eller datanät fungerar och implementeras.
• Erfarenhet av internationella kontakter.

Primärt söker vi personer som uppfyller ovanstående krav, men om du saknar en del av dessa erfarenheter men kan påvisa att din vision stämmer med kravbilden så är du också välkommen att skicka in din ansökan.

Frågor

Har du frågor eller vill du träffa oss för ett förutsättningslöst möte? Kontakta Ingemar Häggström (ingemar.haggstrom@dataductus.se, 070-143 10 06).

Ansökan

Skicka CV och en kort beskrivning till career.stockholm@dataductus.se. Skicka in din ansökan senast den 31/8. Vårt mål är att de rätta kandidaterna börjar i projektet under september-oktober.

 

 

Uppsala: Vårt Applikationsteam behöver förstärkning!

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med paketering, installation och konfigurering av system och applikationer. Vi ser gärna att du besitter kunskap och erfarenhet som ger dig möjlighet att se helheten i en applikationsleverans i Microsoft-miljö. Detta förutsätter grundläggande kompetens inom AD, Windows server. Större delen av applikationspaketeringen görs i Microsoft Application Virtualization (App-V) men även en viss del MSI.

Meriterande är kompetens inom MS SQL, IIS, GPO, PowerShell-skript och/eller annan skriptning, Microsoft System Center, Citrix och ITIL v3. Arbetet handlar dels om paketering men även kringliggande arbete med applikationer så som felsökning, underhållsarbeten, 2nd/3rd line-support, etc.

Vi är både intresserade av dig med lång erfarenhet och dig som är i början av din applikationskarriär. Det viktigaste är att du har en allmän vana att arbeta med applikationer.

Uppdraget

Data Ductus bemannar, hanterar och koordinerar applikationsleveransen åt en kund med en stor IT-miljö. Via kundens IT-infrastruktur hanteras 100+ applikationer som nyttjas av mer än 14 000 användare. Plattformen bygger främst på teknik från Microsoft och Citrix.

Personliga egenskaper

Som person bör du vara väldigt driven. Du kommer arbeta i ett team men förväntas kunna driva både mindre och större projekt och aktiviteter på egen hand. Du bör behärska språket (svenska) väl och ha en förmåga att dokumentera på ett tydligt sätt. Ett genuint teknikintresse och en nyfikenhet på att bygga bra helhetslösningar är avgörande faktorer.

Om tjänsten

Tjänsten är heltid och tillträde enligt överenskommelse. Vi ser gärna att du börjar så fort som möjligt men det är inget hinder om vi behöver skjuta fram starten.

Ort: Uppsala

Frågor

Kontakta Ulrik Wärefors om du har några frågor. Han nås via ulrik.warefors@dataductus.se.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas inom kort och därför sker rekryteringsarbetet löpande under ansökningstiden.

 

 

Uppsala: .NET utvecklare till framgångsrikt konsultbolag

Data Ductus är ett produktoberoende konsultbolag som erbjuder tekniskt avancerade lösningar. Vi har sedan starten 1989 stadigt expanderat och är idag ett väletablerat företag med drygt 200 anställda och kontor i Sverige, USA och Singapore. Våra kunder finns över hela världen. Vi erbjuder tjänster inom ett stort antal branscher genom våra kompetenta konsulter och projektledare och är kända för vår förmåga att snabbt anpassa oss och möta föränderliga affärskrav.

Vårt affärsområde Enterprise Applications levererar system/systemutveckling till främst offentliga organisationer, energisektorn samt tillverkningsindustri. Vi tar ett helhetsansvar för det vi levererar, och ofta ingår både förstudier, utveckling, förvaltning, drift och support i våra åtaganden.

Vi har för avsikt att förstärka vår systemutvecklingsverksamhet i Uppsala med ytterligare kompetenser, och söker nu ytterligare en utvecklare inom .NET/C#.

Din profil

Du har en gedigen teknisk grund och har en relevant utbildning, helst datavetenskaplig utbildning eller civilingenjör inom IT. Du gillar problemlösning, att arbeta i projekt, kommunicera och hjälpa andra. Du har minst fyra års erfarenhet inom systemutveckling, främst inriktat mot C# och .NET. Du arbetar obehindrat i applikationens alla lager och även mot databaser. Vi ser gärna att du har ett särskilt intresse och fallenhet för gränssnittsnära utveckling och har förmåga att göra funktionella och bra användargränssnitt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som att vara självgående, prestigelös och att man jobbar bra i team.

Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av webbutveckling och kännedom om aktuella och vanligt använda webbtekniker, designinstrument och javascriptramverk, exempelvis Angular JS.
 • Erfarenhet av andra script/utvecklingsspråk, exempelvis Python samt erfarenhet av att arbeta mot Linuxplattform.
 • Certifieringar som bekräftar dina kunskaper inom något av ovan nämnda områden.
 • Intresse av att finnas med tidigt i utvecklingsprocessen och att finnas med i kundkontakt.

Vad erbjuder vi?

Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation, med bra gemenskap och utan hierarkier. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer gärna med idéer och är en lagspelare som gillar att hjälpa andra att bli bättre och försöker få saker att hända när du arbetar i ett team.

Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet. Det är egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga och tidsramar är snäva. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna överträffa våra kunders förväntningar. Därför satsar vi mycket på personlig utveckling och erbjuder löpande kompetensutveckling med stora möjligheter att påverka den själv.

Om tjänsten

Tjänsten är heltid med stationering i Uppsala. Tillträde enligt överenskommelse.
Goda kunskaper i svenska, skriftligt och muntligt är ett krav.

Frågor

Kontakta gärna Fredrik Hagberg om du har frågor kring tjänsten. Han nås på 018-413 76 27 eller fredrik.hagberg@dataductus.se.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas inom kort och därför sker urvalet löpande under ansökningstiden. Maila CV och en kort beskrivning av dig själv till career.uppsala@dataductus.se.

 

 

Luleå alt. Skellefteå: Teknisk projektledare

Gillar du tekniskt utmanande uppdrag? Är du prestigelös men samtidigt stolt över dina samlade erfarenheter? Är du är noggrann och van att samarbeta i både större och mindre grupper? Tar du ansvar och tycker att öppenhet är en självklarhet? Läs vidare!

Data Ductus är ett expansivt utvecklings- och konsultföretag med kunder globalt och lokalt i branscher som telekom, offentliga organisationer och industri. Vi är kända för vår förmåga att snabbt anpassa oss och möta föränderliga affärskrav. Vi söker nu en tekniskt driven projektledare som klarar av både många små uppdrag parallellt, men också kunna hantera ett och annat stort projekt tillsammans med våra kompetenta team på Ductus.

Din profil

För att lyckas i din roll behöver du ha:

 • En akademisk teknisk utbildning inom datavetenskap eller dylikt samt några års erfarenhet av projektledning.
 • Erfarenhet av optisk mätteknik eller en stark vilja att lära.
 • Jobbat inom agil utvecklingsmetodik, t.ex. Scrum, Kanban, XP eller testdriven utveckling.
 • God presentations- och kommunikationsförmåga i både svenska och engelska.
 • Möjlighet att resa på kortare uppdrag.

Meriterande erfarenheter:

 • Erfarenhet av systemdesign/ systemlösningsframtagande.

Att jobba hos oss

Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation, med bra gemenskap och utan hierarkier. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer gärna med idéer och är en lagspelare som gillar att hjälpa andra att bli bättre och försöker få saker att hända när du arbetar i ett team. Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet, egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna möta och överträffa våra kunders förväntningar.

Om tjänsten

Ort: Luleå (alternativt Skellefteå)
Omfattning: Heltid.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Frågor

Kontakta gärna AnnaCarin Falkman (annacarin.falkman@dataductus.se, 070-3730385) eller Bengt Gunnarsson (bengt.gunnarsson@dataductus.se, 070-3553276) om du har frågor kring tjänsten.

Ansökan

Skicka in CV och en kort beskrivning snarast till career.lulea@dataductus.se.

 

 

Luleå: Mjukvaruutvecklare

Är du en mjukvaruutvecklare som verkligen kan programmera?

Läs mer här: Annons mjukvaruutvecklare

Skicka ditt CV och en kort beskrivning av dig själv till career.lulea@dataductus.se.

 

 

Luleå alt. Skellefteå: SIAM-konsult

Som SIAM-konsult arbetar du med leverantörskoordinering och tjänsteintegration i våra kunders miljöer samt bidrar till att säkerställa att leverantörernas respektive leveranser paketeras och upplevs som en sammanhållen tjänsteleverans mot verksamheten.

Du håller i processen för kontinuerlig tjänsteförbättring och verkar för att processen effektivt införs i leverantörernas kontinuerliga arbete, samt att fungerande rapporteringsformer och mätpunkter för uppföljning av förbättringsinitiativ finns.

I tjänsten ingår det även att leda leverantörsforum där kundens tjänsteleverantörer möts för att diskutera problem och identifiera gemensamma initiativ till förbättringsåtgärder. Vidare ingår det att bevaka mätning av SLA utifrån övervakning samt förbereda rapporter till styrgrupper på så väl operativ som taktisk samverkansnivå mot kundens organisation.

Vid major-incidenter bidrar du också i att koordinera incidenthanteringen och verka för att inblandade parter på bästa sätt samverkar för att lösa incidenter och minska påverkan på kundens verksamhet.

Din profil

För att lyckas i din roll behöver du ha:

 • Arbetslivserfarenhet inom ITSM-området, med fördel kopplat till infrastrukturleveranser.
 • God förmåga att möta leverantörer även i tekniska frågeställningar inom områden så som exempelvis nätverk-, telefoni- och server-tjänster.
 • God förmåga att inhämta mätdata för analys och vidare rapportering.

Meriterande kvalifikationer är:

 • Erfarenhet av SIAM-funktion, CSI eller annan strukturerad leverantörskoordinering i multisourcingmiljö.
 • Erfarenhet av uppgifter inom teknisk projektledning.
 • Erfarenhet av att rapportera till styrgrupp eller liknande forum.
 • Praktisk erfarenhet i arbete som systemtekniker eller infrastrukturkonsult.

Som person är du driven och har en hög nivå av professionalism och integritet. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Att jobba hos oss

Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation, med bra gemenskap och utan hierarkier. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer gärna med idéer och är en lagspelare som gillar att hjälpa andra att bli bättre och försöker få saker att hända när du arbetar i ett team.

Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet, egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga, tidsramar är snäva och uppdragen många gånger är hemliga. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna möta och överträffa våra kunders förväntningar. Därför satsar vi mycket på personlig utveckling och erbjuder löpande kompetensutveckling med stora möjligheter att påverka den själv.

Om tjänsten

Ort: Luleå (alternativt Skellefteå) som bas men resor i tjänsten kan även förekomma.
Omfattning: Heltid.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Frågor

Kontakta gärna Thomas Löfroth (thomas.lofroth@dataductus.se, 070-1015569) om du har frågor kring tjänsten.

Ansökan

Skicka in CV och en kort beskrivning snarast till career.lulea@dataductus.se.

 

 

Skellefteå: Riktiga programmerare

Är du en riktig programmerare? Då vill vi gärna höra av dig!

Annons riktig programmerare

Skicka ditt CV och en kort beskrivning av dig själv till career.skelleftea@dataductus.se.

 

Stockholm: Javautvecklare med spets

Nu söker vi 2-3 stycken kreativa utvecklare med spets med placering på vårt kontor i centrala Stockholm!

• Gillar du tekniskt utmanande uppdrag?
• Är du prestigelös och samtidigt stolt över dina gedigna programmeringskunskaper?
• Är du är noggrann och van att samarbeta i både större och mindre grupper?
• Tar du ansvar och tycker att öppenhet är en självklarhet?
• Läs vidare!

Rollen

Under hösten planerar vi en utökning med 2-3 konsulter i ett av våra flaggskeppsprojekt. Kunden är ett internationellt företag och du blir en viktig spelare i det team från Data Ductus som utvecklar en avancerad applikation för att automatiskt sätta upp tjänster i nästa generations virtuella datakommunikationsnätverk. Du kommer att jobba med några av våra mest erfarna konsulter. Projektet bedrivs i lokaler i centrala Stockholm.

Vad vi söker

För att lyckas i denna utvecklarroll behöver du ha:

• Minst 4-6 års erfarenhet av utveckling, systemintegration och arkitektur.
• Mycket goda programmeringskunskaper och långvarig erfarenhet av flera olika programmeringsspråk såsom Java och Linux/UNIX.
• Jobbat med modern utvecklingsmetodik, t.ex. scrum, extreme programmering eller test driven utveckling.
• Vara bra på att snabbt sätta dig in i nya problemområden.
• God presentations- och kommunikationsförmåga på både svenska och engelska.

Meriterande erfarenheter:

• Telekomsystem eller inbyggda system.
• Hantering av konfigurationsdata.
• Förståelse för den struktur som ett modernt datanät har och hur det representeras.
• Data- och tjänstemodellering.
• Virtualisering, i synnerhet nätverksvirtualisering
• Erfarenhet av att installera och testa lösningen på plats hos kund.
• Erfarenhet av internationella kontakter.

Primärt söker vi personer som uppfyller ovanstående krav, men om du saknar en del av dessa erfarenheter men kan påvisa att din vision stämmer med kravbilden så är du också välkommen att skicka in din ansökan.

Frågor

Har du frågor eller vill du träffa oss för ett förutsättningslöst möte? Kontakta Viktor Leijon (viktor.leijon@dataductus.se, 070-280 99 97).

Ansökan

Skicka CV och en kort beskrivning till career.stockholm@dataductus.se. Skicka in din ansökan senast den 30/4. Vårt mål är att de rätta kandidaterna börjar i projektet senast den 1/9.

 

 

 

Malmö: Javautvecklare

Vi söker nu en teknikintresserad programmerare som ska komplettera vårt team.

Vad vi söker

Till vårt kontor i Malmö söker vi just nu en stolt javautvecklare som kan analysera och programmera, kommunicera och hjälpa andra med idéer. I rollen ingår att sitta med kunden och designar nya funktioner men även för att hitta buggar och fel. Som utvecklare så kommer du att ha en översikt på vad som pågår och vad som är på gång i flera olika projekt som i snabb takt med massor av ny teknologi skall ut på stor skala.

I uppgifterna som utvecklare så ingår förstås att utföra design och implementation ’End-To-End’ tillsammans med teamet kvalitetsarbete med unit tester, automatisering av tester samt kodgranskning.

Vem söker vi?

Du bör ha en relevant utbildning i botten men fram för allt så brinner du för att jobba med mjukvaruutveckling.

Vi sätter stor vikt på personliga egenskaper och för oss är det viktigt att vara självgående, prestigelös och att man jobbar bra i team. Ett trevligt bemötande och villighet att hjälpa till är nyckelorden hos oss, både inom företaget och mot våra kunder. Du genomsyras av ett eget driv och har ett genuint engagemang för ditt arbete och gillar att dela med dig av egna erfarenheter och kunskap och kan även tänka dig att utvecklas för att ta nästa steg med ansvar för arkitektur och/eller teamet.

Du kommer att jobba med många nya och kommunikations- och prestandakrävande serverapplikationer med fokus på back-end sidan. Du gillar också att utforska det senaste som kommer ut på marknaden.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet och kompetens inom områdena:
* Java 7/8
* Tomcat 7/8
* OData, REST, SOAP
* Apache Camel 2.x eller senare
* JBPM
* Erfarenhet av databaser
* Big Data teknologier
* Atmosphere 2.x
* Node.JS
* OAuth/IdM lösningar
* Verktygen: Eclipse, TFS, IntelliJ, Maven, Subversion, GIT

Vad erbjuder vi?

Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation utan hierarkier med bra gemenskap. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer gärna med idéer och är en lagspelare som gillar att hjälpa andra att bli bättre och försöker få saker att hända när du arbetar i ett team.

Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet. Egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga, tidsramar är snäva och uppdragen många gånger är hemliga. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna överträffa våra kunders förväntningar. Därför satsar vi mycket på personlig utveckling och erbjuder löpande kompetensutveckling med stora möjligheter att påverka den själv.

För oss är det viktigt att ha roligt på jobbet! Vi arrangerar därför många sociala aktiviteter för att bygga gemenskap samtidigt som vi respekterar våra medarbetares balans mellan privat- och arbetsliv.

Vi sitter i nya fräscha lokaler centralt beläget i Malmö med goda kommunikationsförbindelser.

Frågor om tjänsten

Kontakta gärna Anders Essner på vårt Malmö-kontor om du vill veta mer om tjänsten eller företaget. Han nås på 070-513 56 19 eller anders.essner@dataductus.se.

 

 

Malmö: Teamledare/arkitekt inom javautveckling

Gillar du att arbeta med produktutveckling samt kundanpassningar? Vill du arbeta med cutting edge teknologier samt lösningar med hög volym och låg latency. Är du en teknikintresserad javautvecklare som aldrig vill sluta utvecklas och utmanas och som vill jobba i en prestigelös och stimulerande miljö med andra drivna och ansvarstagande konsulter?

Vad vi söker
Till vårt kontor i Malmö söker vi nu en arkitekt som även är senior javautvecklare. Du bör ha tidigare erfarenhet från att ha jobbat som teamledare eller designansvar och har god kunskap inom IT-arkitektur och designmodeller samt kunskap och erfarenhet inom integrationslösningar.

Om rollen

I dina arbetsuppgifter ingår att du är med i tidiga faser och sätter arkitekturen och designen och även är med i hela utvecklingen av lösningen, även som utvecklare själv och ibland i en teamledaransvar.

I din roll förväntas du ha en överblick över hela lösningen och guida utvecklarna att jobba mot ett gemensamt mål där det handlar om både produkt- och kundorienterade lösningar. Du kommer att vara länken mellan utvecklare och projektledaren. Rollen innebär mycket kundkontakt.

Vilka kvalifikationer ska man ha?
Du har minst 5 års erfarenhet av mjukvaruutveckling i java och kringliggande komponenter med en relevant utbildning i botten.

Vi sätter stor vikt på personliga egenskaper där det för oss är det viktigt att vara självgående och har ett driv att ständigt vilja lära dig nya saker, samt att dela med dig av dina kunskaper. Du agerar självständigt genom att ta initiativ och hittar alternativa lösningar om problem uppstår.

En förutsättning för tjänsten är att du trivs med att arbeta i team, är prestigelös, bra på att skapa relationer Ett trevligt bemötande och villighet att hjälpa till är nyckelorden hos oss, både inom företaget och mot våra kunder.

Du har kompetens inom ett flertal av områdena:

 • Java
 • Web eller J2EE container
 • Webservice / REST
 • Erfarenhet av databaser
 • Agila arbetsätt

Då vi har kunder både i Sverige och utomlands är det en förutsättning att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Frågor om tjänsten
Kontakta gärna Anders Essner på vårt Malmö-kontor om du vill veta mer om tjänsten eller företaget. Han nås på 070-513 56 19.