Jobba på Ductus
Gillar du teknik, programmering och att jobba med omväxlande uppdrag med likasinnade? På Data Ductus ges du fantastiska möjligheter att utvecklas inom olika typer av projekt – alltifrån webbutveckling till hårdvarunära lösningar. Både för svenska och internationella kunder. Vi har en platt organisation, högt i tak och ruskigt kompetenta konsulter som älskar programmering!

Vi har inte alltid ute annonser men letar alltid efter rätt personer. Hör av dig om du känner dig som en ”Ductusian”!

career@dataductus.se

Examensjobb
Vi tycker att det är ett utmärkt sätt att lära känna varandra genom ett examensjobb och genom åren är det många ductusianer som börjat sin karriär här just genom sitt examensjobb. Kika i vår examensjobsskatalog eller kom med egna förslag. Maila oss på degree@dataductus.se om du är intresserad!

Examensjobb 2017

Snabba fakta

Data Ductus är ett IT-konsultföretag specialiserat på tekniskt avancerade lösningar, skräddarsydda för våra kunders specifika behov. Vi erbjuder tjänster inom ett stort antal branscher genom våra kompetenta konsulter och projektledare och är kända för vår förmåga att snabbt anpassa sig och möta föränderliga affärskrav.

VD: Urban Lundmark

Grundades: 1989

Anställda: 200

Ägande: Privatägt

Kontor: Skellefteå, Uppsala, Stockholm, Malmö, Luleå och Kiruna i Sverige. Longmont (CO) i USA.

Lediga tjänster
Nedan ser du våra lediga tjänster, men vi söker alltid duktiga konsulter. Skicka gärna ditt CV med ett personligt brev till:

Skellefteå: career.skelleftea@dataductus.se
Uppsala: career.uppsala@dataductus.se
Stockholm: career.stockholm@dataductus.se
Malmö: career.malmo@dataductus.se
Luleå: career.lulea@dataductus.se
Kiruna: career.kiruna@dataductus.se

Om du har frågor kan du alltid kontakta oss på info@dataductus.se!

 

 

Malmö: Javautvecklare

Vi söker nu en teknikintresserad programmerare som ska komplettera vårt team.

Vad vi söker

Till vårt kontor i Malmö söker vi just nu en stolt javautvecklare som kan analysera och programmera, kommunicera och hjälpa andra med idéer. I rollen ingår att sitta med kunden och designar nya funktioner men även för att hitta buggar och fel. Som utvecklare så kommer du att ha en översikt på vad som pågår och vad som är på gång i flera olika projekt som i snabb takt med massor av ny teknologi skall ut på stor skala.

I uppgifterna som utvecklare så ingår förstås att utföra design och implementation ’End-To-End’ tillsammans med teamet kvalitetsarbete med unit tester, automatisering av tester samt kodgranskning.

Vem söker vi?

Du bör ha en relevant utbildning i botten men fram för allt så brinner du för att jobba med mjukvaruutveckling.

Vi sätter stor vikt på personliga egenskaper och för oss är det viktigt att vara självgående, prestigelös och att man jobbar bra i team. Ett trevligt bemötande och villighet att hjälpa till är nyckelorden hos oss, både inom företaget och mot våra kunder. Du genomsyras av ett eget driv och har ett genuint engagemang för ditt arbete och gillar att dela med dig av egna erfarenheter och kunskap och kan även tänka dig att utvecklas för att ta nästa steg med ansvar för arkitektur och/eller teamet.

Du kommer att jobba med många nya och kommunikations- och prestandakrävande serverapplikationer med fokus på back-end sidan. Du gillar också att utforska det senaste som kommer ut på marknaden.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet och kompetens inom områdena:
* Java 7/8
* Tomcat 7/8
* OData, REST, SOAP
* Apache Camel 2.x eller senare
* JBPM
* Erfarenhet av databaser
* Big Data teknologier
* Atmosphere 2.x
* Node.JS
* OAuth/IdM lösningar
* Verktygen: Eclipse, TFS, IntelliJ, Maven, Subversion, GIT

Vad erbjuder vi?

Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation utan hierarkier med bra gemenskap. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer gärna med idéer och är en lagspelare som gillar att hjälpa andra att bli bättre och försöker få saker att hända när du arbetar i ett team.

Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet. Egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga, tidsramar är snäva och uppdragen många gånger är hemliga. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna överträffa våra kunders förväntningar. Därför satsar vi mycket på personlig utveckling och erbjuder löpande kompetensutveckling med stora möjligheter att påverka den själv.

För oss är det viktigt att ha roligt på jobbet! Vi arrangerar därför många sociala aktiviteter för att bygga gemenskap samtidigt som vi respekterar våra medarbetares balans mellan privat- och arbetsliv.

Vi sitter i nya fräscha lokaler centralt beläget i Malmö med goda kommunikationsförbindelser.

Frågor om tjänsten

Kontakta gärna Anders Essner på vårt Malmö-kontor om du vill veta mer om tjänsten eller företaget. Han nås på 070-513 56 19 eller anders.essner@dataductus.se.

 

 

Malmö: Teamledare/arkitekt inom javautveckling

Gillar du att arbeta med produktutveckling samt kundanpassningar? Vill du arbeta med cutting edge teknologier samt lösningar med hög volym och låg latency. Är du en teknikintresserad javautvecklare som aldrig vill sluta utvecklas och utmanas och som vill jobba i en prestigelös och stimulerande miljö med andra drivna och ansvarstagande konsulter?

Vad vi söker
Till vårt kontor i Malmö söker vi nu en arkitekt som även är senior javautvecklare. Du bör ha tidigare erfarenhet från att ha jobbat som teamledare eller designansvar och har god kunskap inom IT-arkitektur och designmodeller samt kunskap och erfarenhet inom integrationslösningar.

Om rollen

I dina arbetsuppgifter ingår att du är med i tidiga faser och sätter arkitekturen och designen och även är med i hela utvecklingen av lösningen, även som utvecklare själv och ibland i en teamledaransvar.

I din roll förväntas du ha en överblick över hela lösningen och guida utvecklarna att jobba mot ett gemensamt mål där det handlar om både produkt- och kundorienterade lösningar. Du kommer att vara länken mellan utvecklare och projektledaren. Rollen innebär mycket kundkontakt.

Vilka kvalifikationer ska man ha?
Du har minst 5 års erfarenhet av mjukvaruutveckling i java och kringliggande komponenter med en relevant utbildning i botten.

Vi sätter stor vikt på personliga egenskaper där det för oss är det viktigt att vara självgående och har ett driv att ständigt vilja lära dig nya saker, samt att dela med dig av dina kunskaper. Du agerar självständigt genom att ta initiativ och hittar alternativa lösningar om problem uppstår.

En förutsättning för tjänsten är att du trivs med att arbeta i team, är prestigelös, bra på att skapa relationer Ett trevligt bemötande och villighet att hjälpa till är nyckelorden hos oss, både inom företaget och mot våra kunder.

Du har kompetens inom ett flertal av områdena:

  • Java
  • Web eller J2EE container
  • Webservice / REST
  • Erfarenhet av databaser
  • Agila arbetsätt

Då vi har kunder både i Sverige och utomlands är det en förutsättning att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Frågor om tjänsten
Kontakta gärna Anders Essner på vårt Malmö-kontor om du vill veta mer om tjänsten eller företaget. Han nås på 070-513 56 19.

 

 

Uppsala: Applikationspaketerare

Vårt Applikationsteam behöver förstärkning!

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med paketering, installation och konfigurering av system och applikationer. Vi ser gärna att du besitter kunskap och erfarenhet som ger dig möjlighet att se helheten i en applikationsleverans i Microsoft-miljö. Detta förutsätter grundläggande kompetens inom AD, Windows server. Större delen av applikationspaketeringen görs i Microsoft Application Virtualization (App-V) men även en viss del MSI.

Meriterande är kompetens inom MS SQL, IIS, PowerShell-skript och/eller annan skriptning, Microsoft System Center, Citrix och ITIL v3. Arbetet handlar dels om paketering men även kringliggande arbete med applikationer så som felsökning, underhållsarbeten, 2nd/3rd line-support, etc.

Vi är både intresserade av dig med lång erfarenhet och dig som är i början av din applikationskarriär. Det viktigaste är att du har en allmän vana att arbeta med applikationer.

Uppdraget
Data Ductus bemannar, hanterar och koordinerar applikationsleveransen åt en kund med en stor IT-miljö. Via kundens IT-infrastruktur hanteras 100+ applikationer som nyttjas av mer än 10 000 användare. Plattformen bygger främst på teknik från Microsoft och Citrix.

Personliga egenskaper
Som person bör du vara väldigt driven. Du kommer arbeta i ett team men förväntas kunna driva både mindre och större projekt och aktiviteter på egen hand. Du bör behärska språket (svenska) väl och ha en förmåga att dokumentera på ett tydligt sätt. Ett genuint teknikintresse och en nyfikenhet på att bygga bra helhetslösningar är avgörande faktorer.

Om tjänsten
Du inleder din anställning via Dfind men övergår sedan som tillsvidareanställd på Data Ductus. Tjänsten är heltid och tillträde enligt överenskommelse. Vi ser gärna att du börjar så fort som möjligt men det är inget hinder om vi behöver skjuta fram starten.

Ort: Uppsala

Omfattning: Heltid

För den här rekryteringen anlitar vi Dfind IT

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas inom kort och därför sker rekryteringsarbetet löpande under ansökningstiden. Ansök via www.dfind.se. Vid ev. frågor kontakta Linnea Järverup via linnea.jarverup@dfind.se

 

 

Skellefteå: Riktiga programmerare

Hos Data Ductus finns de grymmaste programmerarna och nu vill vi bli fler. Kolla annonsen nedan och hör av dig om du känner som en riktig programmerare!

Annons riktig programmerare

Roger Byström svarar gärna på frågor eller tar ett förutsättningslöst möte med dig! Han nås på 070-610 38 98 eller roger.bystrom@dataductus.se.